logo
Invented in Hungary
Menetrendek
AppStore
Google Play
Huawei AppGallery
Egyéb
Éjszakai mód A sötét mód kíméli a szemeket, gyenge fényviszonyok mellett a sötét háttér jobban kíméli a szemet.
Normál mód
Mobil nézet
Véradások helyszínei
A MobilGO alkalmazás már életet is ment!

A Magyar Vöröskereszt Komárom-Esztergom megyei szervezete hallgatva az idők szavára a MobilGO-n is közzé teszi a véradások helyszíneit és időpontjait, mivel az alkalmazást a Hasznos Magyar Digitális Tartalmai miatt feltételezhetően több százezren használják olyanok is, akik nem rendszeres véradók. Ezért az alkalmazás segítségével azok figyelmét is fel lehet hívni a véradásokra, akik eddig még nem voltak rendszeres véradók és ezért nem követték nyomon azok időpontjait. 

A véradások szervezése mellett, a véradás ügyének népszerűsítése, tehát a lakosság véradásra buzdítása is a Vöröskereszt feladata, ezért a Komárom-Esztergom megyei szervezet hallgatva az idők szavára a véradások időpontjairól, helyszíneiről a jövőben már MobilGO applikációban is tájékoztatást ad.

Azért tartotta érdemesnek a Komárom-Esztergom megyei szervezet - a Magyar Vöröskereszt „Véradás” applikációja mellett a MobilGO-n is közzé tenni a véradások helyszíneit és időpontjait, mert amíg az előbbit a rendszeres véradók használják, addig utóbbit a Hasznos Magyar Digitális Tartalmai miatt olyanok is, akik eddig nem voltak rendszeres véradók.

A MobilGO segítségével a Magyar Vöröskereszt Komárom-Esztergom megyei szervezete azoknak a figyelmét is fel akarja hívni a véradásokra, akik nem rendszeres véradók és ezért nem követik nyomon a véradások időpontjait, így a rendszeres véradókon túl, azok is adhatnak vért, akik eddig ezt még nem tették meg.

A MobilGO nem csak a véradások helyszíneit és időpontjait jeleníti meg, hanem arról is információval szolgál, hogy az egyes helyszínek - a rákeresés helyétől számítva - hány perc távolságra vannak, autóval, kerékpárral, vagy akár gyalogosan.

A MobilGO azt is figyelembe veszi, hogy aznap mettől meddig tart a véradás, így csak azokat a helyszíneket jeleníti meg, ahova még a rákeresés helyétől oda is érhet a véradó, így nem kell bosszankodnia azon, hogy az esemény végére érve oda lekési a véradást.
A véradás 2 km-es körzetén belül, a MobilGO alkalmazás - használat közben - képernyőn alulról feljövő üzenetben tájékoztatja felhasználóit. Fontos megemlíteni, hogy az alkalmazás nem idegesítő „push” üzenetben hívja fel a figyelmet a véradásokra, hanem akkor, amikor a felhasználó amúgy is használja okostelefonját, tehát éppen amikor keres egy vállalkozást vagy szolgáltatást, akkor kap jelzést - nem tolakodóan - a véradás lehetőségéről is.

Erdélyi Mártonnak, a MobilGO alapítójának meggyőződése szerint, ha a felhasználó sokszor lát felhívást a véradásokról, azonban azok mindig messze vannak tőle, akkor ezek a felhívások egy idő után kontraproduktívvá válnak. Ezért kapnak célzott értesítést, a véradás helyszínének 2 km-es körzetén belül lévő emberek, mivel közülük van nagyobb esélye annak, hogy többen is véradók lesznek. Aki nem ebben a körzetben van, és még nem rendszeres véradó, az valószínűleg nem fog elmenni távolabbi helyszínre vért adni, őket akkor lesz érdemes megszólítani, ha majd az ő 2 km-es körzetükben lesz véradás.

Így lehet a véradások számát statisztikai valószínűséggel hatékonyan maximalizálni, ezért a MobilGO rendszere mindig azoknak hívja fel a figyelmét a véradásokra, akiknél aznap a legtöbb esély van arra, hogy vért adjanak. A MobilGO közhasznú menüpontjában már elérhetőek a Komárom–Esztergom megyei véradások helyszínei és időpontjai.

A MobilGO alkalmazás ingyenesen letölthető Androidra, iOS-re, Windows Phone-ra és elérhető Web Appként is.Segíthetünk?
A MobilGO szuperapplikáció weboldala sütiket használ a honlap működtetése, használatának megkönnyítése érdekében.
Bővebb információt a Sütikezelési Tájékoztatóban talál.
ELFOGADOM
NEM FOGADOM EL